• Gratis verzendkosten boven de € 100 (NL)
  • Gratis verzendkosten boven de € 150 (BE)

Gebruiksaanwijzing:
Verwijder de witte of zwarte achtergrondfolie en leg de doorzichtige folie met de kleefzijde naar boven.

Kleef deze eventueel vast met enkele stukjes kleefband.

Plaats op de doorzichtige klevende zijde van de folie uw steentjes op de juist plaats.
Opgelet: plaats uw steentjes steeds met de lijmlaag naar boven (omgekeerd) bij letters en cijfers dus steeds in spiegelschrift werken.
U kan uw patroon bewaren door de witte of zwarte achtergrondfolie weer op de doorzichtige folie te kleven.

Het motief opbrengen:
1. Zet je strijkijzer op wol of net iets warmer. Als je een stoomstrijkijzer gebruikt zet dan de stoom af en hou er rekening mee dat je je strijkijzer tussendoor 1 of 2 keer verplaatst. Want een stoom strijkijzer heeft gaatjes en op deze plekken wordt niet de juiste warmte afgegeven.(let op welke temperatuur je maximaal voor je kleding mag gebruiken)

2. Leg het kledingstuk dat je wilt decoreren op je strijkplank. Steek een wit papiertje of een stukje bakpapier tussen je kledingstuk. (dit om lijm- doordruk te voorkomen) 

3. Haal het witte velletje van je transferfolie en plaats het patroon met de plakkant naar beneden op plaats waar je deze wilt hebben. 

4. Leg een velletje keukenpapier of bakpapier over het plastic en plaats nu je strijkijzer gedurende 35-45 sec. op je transferfolie (denk aan punt 1). 

5. Bij Lycra ook op wol strijken maar max. elke keer 20 sec. Persen, geen strijkende beweging maken. Dit een paar keer herhalen tot de steentjes goed vast zitten.  Alle Metal Hotfixmaterialen mogen echter maar 5 tot 10 seconden gestreken worden. Daarna even goed aandrukken.

6. Laat het afkoelen. En trek dan voorzichtig de folie eraf. Mochten nog niet alle stenen vast zitten laat dan de folie weer zakken en herhaal punt 4. 

7. Als alles goed vast zit en de folie is verwijderd. Keer dan je kleding binnenste buiten, plaats ook nu weer een wit papiertje of een kartonnetje tussen je kledingstuk en strijk dit nogmaals gedurende 15 sec. zodat de lijm goed in het kledingstuk vast komt te zitten. 

8. Als alles weer is afkoelt dan kun je het kledingstuk omdraaien. De kleding kan op een temperatuur van 40-60 graden binnenstebuiten worden gewassen. De kleding kan niet in de droger gedroogd worden. Mocht er toch nog eens een steentje afkomen. Plaats dan een nieuw steentje op dit plek en strijk het weer vast. Eventueel je steentje eerst op een klein stukje transferfolie plakken en dit dan op het kledingstuk plaatsen. Het voordeel is dat het steentje dan niet verschuift.

Let wel dat je een velletje keukenpapier of bakpapier tussen je strijkijzer en steentje legt. En vergeet ook niet om je een velletje keukenpapier of bakpapier tussen je kledingstuk te plaatsen.     

Heel veel plezier met het werken met Hotfix.